Out of Småland

Arkitektbolaget • Bläck & Co Reklambyrå • PM & Vänner

20-årsjubiléum

Och här kommer eftertexterna…
Många glada festdeltagare har hört av sig med frågor kring vårt 20-årsjubiléum. Här kommer lite eftertexter för er som önskar.

De tre värdarna
Arkitektbolaget, Bläck & Co Reklambyrå, PM & Vänner

Den stilige konferenciern
Martin Sandin

Den goda maten à la PM
Jordärtskockssoppa med varmrökt sidfläsk från Karlsfälts gård och surdegskrutonger
Rådjursterrin på bock från Gårdsby Säteri och plommon
Örtstekt rostbiff på entrecôte från Bondens Skafferi
Terrin på öländska gulbetor och fårfeta från Harshult
Småländska svampar syltade med granskottsättika
Kräfta i tomat- och krondillsgelé
Brandade på rökt sik från Pålsson i Klasamåla och potatis från Stellan och Jeanette i Bläsinge kräftmajonäs
Agdas Spräckel från Agnes Gårdsmejeri med müsli och päron

PM:s vita surdegsbröd med sesamfrön
Råg- och dinkellevain med solrosfrön
Råg- och maltbulle med pumpafrön
PM:s knäckebröd
Smör med torkad svamp

Drycken
Till maten serverades skummande öl, härliga viner och PM:s Cox Orange 2010 från Urshult

Det märkliga paret på scen
Mr Bentone – Lars Apelmo
Madame Bombardier – Karin Östergren

Det musikaliska mästerverket
Stereo Explosion
Jens Andersson – Vocals
Martin Axén – Drums
Lars Ljungberg – Bass guitar
Jepson – Guitar

Kaninen
Vill vara anonym i sin kostym

Scenografi och dekor
Arkitektbolaget och Bläck & Co Reklambyrå

Festlokalen
Fantastiska Palladium uppfördes 1925 och tjänade som Växjös största biografsalong fram till 2001. Idag drivs Palladium som kulturhus av Föreningen Palladiums Vänner. Mer info finns på www.kulturhusetpalladium.se

 

FÖRELÄSARE 2012

Under vårt 20-årsjubiléum fick vi lyssna till några av de mest intressanta personligheterna inom våra kreativa branscher. Tack för de fantastiskt inspirerande föreläsningarna.

Tomas Alsmarker, Sveriges första professor i träbyggnadskonst — Thomas Alsmarker har alltid missionerat för träets outnyttjade möjligheter som byggnadsmaterial. I sin roll som lärare och forskare har han undervisat och inspirerat många arkitekter och ingenjörer vid olika svenska universitet. 2001 utnämndes han till Sveriges första professor i träbyggnadskonst.

Maja Heuer, Museichef, The Glass Factory i Boda — The Glass Factory är ett av nordens största glasmuséer med en omfattande konstglassamling från 1700-talet fram till idag. Museet fungerar även som kunskapscentrum och kreativ mötesplats för konstnärer, designers och besökare.

Jan-Olof Johansson, biskop i Växjö stift — Jan-Olof Johansson vet det mesta om kyrkans storslagna arkitektoniska planer vid Karolinerhuset och Domkyrkan i Växjö. Jan-Olof Johansson är Växjö stifts 58:e biskop, hovpredikant och författare till ett flertal böcker.

Sara Larsson, A2 designers AB — För tre år sedan gjorde Sara Larsson en uppmärksammad entré i möbelbranschen med lanseringen av möbelkollektionen A2. Sitt möbelföretag startade hon för att få möjlighet att förverkliga sina idéer som designer. Hennes ambition är att förvalta den skandinaviska möbeltraditionen och samtidigt göra det oväntade.

Per Bengtsson, kreativ ledare, PM & Vänner — Per Bengtsson, kreativ ledare och grundare till internationellt erkända Restaurang PM & Vänner i Växjö, tar nu nästa steg på sin gastronomiska resa. Under 2013 förverkligar han visionen om ett gastronomiskt hotell, där mat och dryck blir en bärande del av totalupplevelsen.

Lixuan An, affärsstrateg och entreprenör från New York — Lixuan flyttade från New York City till Växjö för 3 år sedan efter en framgångsrik karriär inom marknadsföring, reklam och affärsstrategi. Hennes första projekt i Sverige var utställningen Embrace!, som undersökte migration och identitet och bidrog till att Kulturparken blev bästa museum i Sverige 2011. För närvarande hjälper Lixuan svenska företag och organisationer att bli mer konkurrenskraftiga.

Andreas Larsson, världens bästa sommelier — Andreas Larsson kan stoltsera med en av världens bästa näsor. 2007 krönte han sin redan digra meritlista med att bli världsmästare i sommellerie. Sedan 2006 är Andreas kreativ chefssommelier vid Restaurang PM & Vänner i Växjö.

Elna Svenle, Chef för Vandalorum – Centrum för Konst och Design — Elna Svenle är nytillträdd chef för Vandalorum i Värnamo. Hon är även konstkritiker i Dagens Nyheter och i Kristianstadbladet. Närmast kommer hon från Stiftelsen Wanås Utställningar och MoMA/PS1 i New York vilket gör att många är spända på hennes idéer och visioner för Vandalorum.

Leif Sjöblom, marknadschef Löfbergs Lila — Löfbergs Lila är ett av Europas största familjeägda kafferosterier. Företaget har 280 anställda och omsätter 1,5 miljarder kronor. Marknadschef Leif Sjöblom vet allt om hur man bygger ett ansvarsfullt och hållbart varumärke av jätteformat.

Kontakta oss

Arkitektbolaget Kronoberg AB
Kronobergsgatan 5, 352 33 Växjö
Telefon 0470-135 10
www.arkitektbolaget.se

 

Bläck & Co Reklambyrå AB
Smålandsgatan 6, 352 35 Växjö
Telefon: 0470-79 94 90
www.black.se

 

PM & Vänner Restaurang AB
Storgatan 24
352 31 VÄXJÖ
Telefon: 0470-70 04 40
www.pmrestauranger.se